Kiaulienos filė išdaužyti su prieskoniais ir apkepinti iš abiejų pusių aliejuje. Susmulkintus grybus apkepinti svieste. Atvėsinti. Tešlą atšildyti ir išdėlioti taip, kad gautųsi 30x40 cm dydžio plokštuma. Atskirai išpjauti 3 pailgas plonas tešlos juosteles. Į faršą sudėti grybus, supilti grietinėlę, pasūdyti, įberti pipirų ir išmaišyti. Ant tešlos sudėti plonu sluoksniu faršą, ant faršo uždėti mėsą ir susukti į ruletą. Iš tešlos juostelių supinti kasą ir papuošti ruleto viršų. Trynį suplakti su grietinėle ir patepti ruleto višų. Kepti 170 laipsnių orkaitėje 35-40 min.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 kilogramas kiaulienos (filė)
300 gramų jautienos faršo
1 vienetas kiaušinių (trynys)
0.5 stiklinės pieno
250 gramų pievagrybių
100 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 vienetas tešlos (sluoksniuota, šaldyta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos filė išdaužyti su prieskoniais ir apkepinti iš abiejų pusių aliejuje. Susmulkintus grybus apkepinti svieste. Atvėsinti. Tešlą atšildyti ir išdėlioti taip, kad gautųsi 30x40 cm dydžio plokštuma. Atskirai išpjauti 3 pailgas plonas tešlos juosteles. Į faršą sudėti grybus, supilti grietinėlę, pasūdyti, įberti pipirų ir išmaišyti. Ant tešlos sudėti plonu sluoksniu faršą, ant faršo uždėti mėsą ir susukti į ruletą. Iš tešlos juostelių supinti kasą ir papuošti ruleto viršų. Trynį suplakti su grietinėle ir patepti ruleto višų. Kepti 170 laipsnių orkaitėje 35-40 min.