Kaulai sukapojami, užpilami šaltu vandeniu ir užvirinama. Užvirus nugraibstomos putos, sultinys pasūdomas ir toliau verdamas ant mažos ugnies, kartkartėmis nugraibstant riebalus. Jautienos bei avienos kaulai verdami apie 4 val., o kiaulienos bei veršienos 3 val. Prieskoninės daržovės sudedamos į baigiamą virti sultinį. Iškoštas sultinys tinka įvairioms sriuboms gaminti. Skanaus.
Autorius: Algima
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
1 vienetas laurų lapų (lapelis)
1 vienetas morkų
šiek tiek petražolių
1 vienetas salierų
1 vienetas svogūnų
6 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
600 gramų mesos (su kaulais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kaulai sukapojami, užpilami šaltu vandeniu ir užvirinama. Užvirus nugraibstomos putos, sultinys pasūdomas ir toliau verdamas ant mažos ugnies, kartkartėmis nugraibstant riebalus. Jautienos bei avienos kaulai verdami apie 4 val., o kiaulienos bei veršienos 3 val. Prieskoninės daržovės sudedamos į baigiamą virti sultinį. Iškoštas sultinys tinka įvairioms sriuboms gaminti. Skanaus.