• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
  • 2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos)
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (šviežios)
  • 1 stiklinė ryžių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 stiklinė grybų (smulkinti)
  • 400 gramų pomidorų pastos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius išvirkite puode su 2,5 stiklinių pasūdyto, verdančio vandens.
    Apvirkite dideliame puode su vandeniu kopūstą ir gražiai nupjaustykite jo lapus, kad nepažeistumėte jų.
    Didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies išlydykite sviestą.
    Sudėkite į keptuvę susmulkintą pusę svogūno, česnaką ir pakepinkite keletą min.
    Tuomet sudėkite kiaulienos bei jautienos faršą, susmulkintus grybus ir maišant pakepinkite apie 7-10 min.
    Pakepinus sudėkite viską į didelį dubenį, paskaninkite druska, pipirais muskatu bei džiovintomis petražolėmis, sudėkite išvirtus bei nusunktus ryžius, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
    Imkite kiekvieną kopūsto lapą, dėkite į vidurį po šaukštą mėsos įdaro, suvyniokite ir dėkite į aliejumi pateptą keramikinį troškinimo indą.
    Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite likusią pusę susmulkinto svogūno bei 1 sutarkuotą morką.
    Pakepintas daržoves sumaišykite su pomidorų pasta, šviežiomis petražolėmis ir šiek tiek druskos.
    Pasigamintą padažą sudėkite ant kopūsto bei mėsos suktinukų ir kepkite apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje.
    Patiekite šiltus su mėgstamu garnyru.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 vienetas kopūstų
  • 1 vienetas morkų
  • 1/4 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
  • 2 valgomieji šaukštai petražolių (džiovintos)
  • 3 valgomieji šaukštai petražolių (šviežios)
  • 1 stiklinė ryžių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 250 gramų jautienos faršo
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 stiklinė grybų (smulkinti)
  • 400 gramų pomidorų pastos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius išvirkite puode su 2,5 stiklinių pasūdyto, verdančio vandens.
    Apvirkite dideliame puode su vandeniu kopūstą ir gražiai nupjaustykite jo lapus, kad nepažeistumėte jų.
    Didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies išlydykite sviestą.
    Sudėkite į keptuvę susmulkintą pusę svogūno, česnaką ir pakepinkite keletą min.
    Tuomet sudėkite kiaulienos bei jautienos faršą, susmulkintus grybus ir maišant pakepinkite apie 7-10 min.
    Pakepinus sudėkite viską į didelį dubenį, paskaninkite druska, pipirais muskatu bei džiovintomis petražolėmis, sudėkite išvirtus bei nusunktus ryžius, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite.
    Imkite kiekvieną kopūsto lapą, dėkite į vidurį po šaukštą mėsos įdaro, suvyniokite ir dėkite į aliejumi pateptą keramikinį troškinimo indą.
    Keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepinkite likusią pusę susmulkinto svogūno bei 1 sutarkuotą morką.
    Pakepintas daržoves sumaišykite su pomidorų pasta, šviežiomis petražolėmis ir šiek tiek druskos.
    Pasigamintą padažą sudėkite ant kopūsto bei mėsos suktinukų ir kepkite apie 1 val. 175 laipsnių temperatūroje.
    Patiekite šiltus su mėgstamu garnyru.
    Skanaus.

Autorius: Gražina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų