Tai tradicinis Kinijos virtuvės desertas kepamas per Vidurio Rudens šventę rugsėjo 21-ąją. Įdarui naudojami įvairūs dalykai: lotosų pasta, raudonųjų pupelių pasta, sūdytas anties kiaušinio trynys... Bet galima pasidaryti ir mums lengviau prieinamą įdarą. Šių pyragėlių yra dvi rūšys: kepti ir nekepti. Šiame recepte siūlau išsikepti kepamus, nes jie gerokai lengviau pasigamina. Na, o specialią formelę teko siųstis iš pačios Kinijos.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 230 gramų kvietinių miltų (pyragams skirti )
- 130 gramų kondensuoto pieno
- 50 gramų alyvuogių aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
- Kremui:
- 3 vienetai kiaušinių trynių
- 1 vienetas kiaušinių
- 160 mililitrų pieno
- 100 gramų cukraus
- 65 gramai sviesto
- 40 gramų kvietinių miltų (pyragams skirti)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui įmušti vieną kiaušinį į dubenėlį, tada pridėti dar tris trynius ir gerai išsukti.
- Išlydyti sviestą ir pridėti prie kiaušinių, vėl išsukti. Tada lieti pieną, berti cukrų, 40 g pyragams skirtų miltų. Gerai viską išmaišyti.
- Tada pilti masę į puodą ir virti, nuolat maišyti kol masė sutirštės ir atsiskirs nuo puodo dugno. Stebėti, kad nepridegtų! Dėti masę į indelį, užkloti maistine plėvelę ir padėti į šaldytuvą nakčiai.
- Tešlai sumaišyti miltus, sodą, kondensuotą pieną, aliejų ir išminkyti tešlą. Jei reikia dėti daugiau miltų.
- Paimti nedidelį kamuoliuką tešlos ir iškočioti diską, į jo vidurį dėti įdaro kamuoliuką ir gerai tarp rankų pakočioti, kad pasidarytų kamuoliuką. Tada imti specialią formelę ir išspausti raštą. Taip darbuotis, kol bus sunaudota visa tešla.
- Tuomet dėti paruoštus pyragus į orkaitę ir kepti 6 minutes iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
REKLAMA