INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 250 gramų menkių (be kaulų)
- 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 0.5 valgomojo šaukšto sviesto
- šiek tiek prieskonių (žuvies)
- 100 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
REKLAMA