Tai gan neįprasto skonio "desertas" (o gal užkandis), kuris turėtų patikti mėlynojo pelėsinio sūrio ir sūraus maisto mėgėjams. Siūlyčiau arba iš vis nedėti druskos, arba labai nedaug, nes pelėsinis sūris pats savaime labai sūrus.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 400 gramų filadelfijos kreminio sūrio
- 300 gramų riebi grietinė (30-33% riebumo)
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu
- 100 gramų plakamoji grietinėlė
- 20 gramų bulvių krakmolas
- 1 saujelė šilauogių
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustyti pelėsinį sūrį kuo smulkesniais gabalėliais. Dėti į plakiklį grietinę, kreminį sūrį, pelėsinį sūrį, įmušti kiaušinius, įberti krakmolo ir gerai išplakti, kad neliktų gumuliukų ir masė taptų ganėtinai skysta.
- Išpilstyti gautą masę į keraminius ar stiklinius indelius.
- Indelius sustatyti į skardą su karštu vandeniu ir kepti iki 130 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
- Ataušintus pyragus dėti į šaldytuvą 3-12 valandų.
- Sustingusius sūrio pyragus puošti mėtų šakelėmis ir šilauogėmis.
REKLAMA