Rriešutus paskrudiname sausoje keptuvėje. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sumeskite imbierą, citrinos žievelę, suberkite razinas. Sirupą apie 5 min. pavirkite, tada perkoškite per sietelį, atvėsinkite ir įmaišykite medų. Melioną nulupkite, sėklas išskopkite, tada minkštimą susmulkinkite, sudėkite į plakimui skirtą indą, suberkite riešutus, supilkite obuolių sultis, viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Atvėsintą išpilstykite į dubenėlius, puoškite braškių puselėmis ir mėtų lapeliais.
Autorius: u...
INGREDIENTAI:
1/3 vieneto citrinų (žievelė)
4 valgomieji šaukštai cukraus
0.5 stiklinės graikinių riešutų
šiek tiek imbierų
1 valgomasis šaukštas medaus
0.5 vieneto melionų (oranžinis)
0.5 stiklinės obuolių sulčių (šviežios)
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek braškių
šiek tiek razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rriešutus paskrudiname sausoje keptuvėje. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį sumeskite imbierą, citrinos žievelę, suberkite razinas. Sirupą apie 5 min. pavirkite, tada perkoškite per sietelį, atvėsinkite ir įmaišykite medų. Melioną nulupkite, sėklas išskopkite, tada minkštimą susmulkinkite, sudėkite į plakimui skirtą indą, suberkite riešutus, supilkite obuolių sultis, viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Atvėsintą išpilstykite į dubenėlius, puoškite braškių puselėmis ir mėtų lapeliais.