• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 vienetas citrinų
  • 150 gramų cukraus
  • 100 gramų cukraus (rudasis)
  • 170 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 150 gramų sviesto
  • 900 gramų grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 stiklinė arbatos (juoda)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 vienetas citrinų
  • 150 gramų cukraus
  • 100 gramų cukraus (rudasis)
  • 170 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 150 gramų sviesto
  • 900 gramų grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 stiklinė arbatos (juoda)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą su medumi ir cukrumi ištirpinti (galima ant puodo su verdančiu vandeniu). Kiaušinį išplakti su grietine ir supilti į pravėsusią masę. Išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišyti atskirai, suberti į tešlą ir išminkyti. Padalinti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti kelioms valandoms į šaldytuvą stingti, kad būtų įmanoma kočioti. Tada padalinti abi dalis į dar tris dalis. Pabarstyti miltų ir kiekvieną dalį iškočioti kuo ploniau. Apipjaustyti pagal torto formą. Kepti 180° C temperatūros orkaitėje 8-10 min., kol gražiai paruduos. Atvėsinti.
    Grietinę išplakti su cukrumi, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis. Imti du lakštus, juos sulaistyti ar supurkšti arbata, vieną dėti į tortinę, dėti 3-4 šaukštus grietinės kremo ir išlyginti. Tada atsargiai, kad nesulūžtų, krauti antrąjį sudrėkintą lakštą. Vėl dėti kremo, vėl drėkinti lakštą, krauti ant kremo ir t. t. Viršutinis - kremas (kelis šaukštus pasilikti šonų aptepimams). Suteptą tortą kišti į šaldytuvą kad sustingtų. Kuo daugiau laiko ten praleis, tuo skanesnis bus. Puošti lakštų trupiniais ar kaip „neš“ fantazija. Skanaus!

Autorius: Simona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų