Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir plonai pabarstyti cukrumi. Suberti obuolius į dugną ir spustelti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, maišant pilti medų (jei sukietėjęs, tai kiek pašildyti, kad būtų skystas), aliejų ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei prieskoniais. Miltus įmaišyti į kiaušinių masę ir tešlą užpilti ant obuolių sluoksnio. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
100 gramų cukraus (rudasis)
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
šiek tiek imbierų (maltas)
60 gramų medaus
1 kilogramas obuolių
3 vienetai kiaušinių
220 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 valgomieji šaukštai grietinės
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti ir plonai supjaustyti. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, patepti sviestu ir plonai pabarstyti cukrumi. Suberti obuolius į dugną ir spustelti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, maišant pilti medų (jei sukietėjęs, tai kiek pašildyti, kad būtų skystas), aliejų ir grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei prieskoniais. Miltus įmaišyti į kiaušinių masę ir tešlą užpilti ant obuolių sluoksnio. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 40-45 min. Skanaus!