Iš miltų, cukraus, 5 kiaušinių, medaus, vanilinio cukraus, cinamono, kepimo miltelių bei meduolių prieskonių užminkome meduolių tešlą ir uždengę dubenį folija paliekame per naktį. Kitą dieną paminkome tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus (jei reikia dar įminkome miltų). Tešlą iškočiojame, išspaudžiame norimos formos meduolius ir į kiekvieną meduolį įspaudžiame po 3 kubelius džiovintų vaisių. Paruoštus meduolius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame apie 10-15 min. 160 laipsnių temperatūroje. Norint, kad meduoliai ilgiau išliktų minkšti, juos reikėtų laikyti sandariame inde, kambario temperatūroje. Skanaus!
Autorius: Aistė
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cinamono (maltas)
500 gramų cukraus
100 gramų medaus
6 vienetai kiaušinių
600 gramų kvietinių miltų
šiek tiek prieskonių (meduolių)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
šiek tiek vaisių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, cukraus, 5 kiaušinių, medaus, vanilinio cukraus, cinamono, kepimo miltelių bei meduolių prieskonių užminkome meduolių tešlą ir uždengę dubenį folija paliekame per naktį. Kitą dieną paminkome tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus (jei reikia dar įminkome miltų). Tešlą iškočiojame, išspaudžiame norimos formos meduolius ir į kiekvieną meduolį įspaudžiame po 3 kubelius džiovintų vaisių. Paruoštus meduolius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame apie 10-15 min. 160 laipsnių temperatūroje. Norint, kad meduoliai ilgiau išliktų minkšti, juos reikėtų laikyti sandariame inde, kambario temperatūroje. Skanaus!