Glaistui dar reiks: 1 baltymas; 50g cukraus pudros; 1 valgomasis šaukštas vermuto, romo arba likerio.
Paruošimas: 2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.
Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.
Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.
Glaistas: Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.
Autorius: Eugenija
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 gramų cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti ar imbieras)
Glaistui dar reiks: 1 baltymas; 50g cukraus pudros; 1 valgomasis šaukštas vermuto, romo arba likerio.
Paruošimas: 2 kiaušinius išplakti su 150 g cukrumi. Medų kartu su margarinu ištirpinti virš ugnies metaliniame inde. Atvėsinus sumaišyti su plaktais kiaušiniais. Įdeti prieskonius, cukatus. Miltus kitame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir įberti į masę. Išminkyti tešlą.
Tešlą turi pastovėti ne mažiau 30min. Galite išpjauti įvairių formų meduolius. Kepti ant kepimo popieriaus apie 40-50 min, 100-120 laipsnių įkaitintoje orkaiteje. Deliojant meduolius ant kepimo popieriaus palikit tarp jų 2-3 cm tarpus.
Iškepusius meduolius teptuku sutepti glaistu ir įdėti dar 5 min į orkaitę apskrusti.
Glaistas: Suplakti baltymą iki putų. Įpilti vermutą (likerį, romą ar pan.). Suberti cukraus pudrą ir viską sumaišyti.