Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 500 gramų miltai
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų sviesto
- 4 valgomieji šaukštai medaus
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas acto
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
- Kremui:
- 450 gramų riebi grietinė
- 1 stiklinė vandens
- 75 gramai želės (milteliais)
- 16 gramų grietinėlės standiklis
- 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- Papuošimui:
- šiek tiek karamelizuoto kondensuoto pieno
- šiek tiek graikinių riešutų
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi, medų bei actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
- Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.
- Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
- Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
- Vieną lakštą ištepkite kremu, dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutištintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.
REKLAMA