Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol vyks gamybos procesas. Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti). Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti arba pasmulkinti peiliu. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais bei riešutais. Tortinę (siūloma 24 cm skersmens, bet manoji yra 21 cm skersmens ir puikiai viskas tilpo) nuimamais kraštais iškloti folija (siūlau dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų). Berti sausainių, riešutų bei sviesto mišinį ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą bei šonus (pagrindui „supresuoti“ naudojau medinį bulvių grūstuvą, o šonams - tiesiog šaukštą). Paruoštą pagrindą pastatyti į šaldytuvą. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai. Maskarpone sūrį ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti (pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jei geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai jokio skirtumo). Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską išmaišyti iki vientisos masės (labai padeda kokteilinis mikseris). Supilti gautą masę ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu (arba barstyti prieš patiekiant - ne visi cinamoną mėgsta…) ir statyti į šaldytuvą, kad sustingtų (bent 3 val.). Skanaus!
Autorius: Žydrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
1 valgomasis šaukštas medaus
15 valgomųjų šaukštų vandens
250 mililitrų grietinėlės (32-36 % riebumo)
225 gramai sausainių
100 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai želatinos
100 gramų riešutų (Jūsų mėgstami)
400 gramų kondensuoto pieno (saldus)
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol vyks gamybos procesas. Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti (ar su kokiu kočėlu maišelyje sudėjus padaužyti). Riešutus pakepinti ir stambokai sumalti arba pasmulkinti peiliu. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais bei riešutais. Tortinę (siūloma 24 cm skersmens, bet manoji yra 21 cm skersmens ir puikiai viskas tilpo) nuimamais kraštais iškloti folija (siūlau dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų). Berti sausainių, riešutų bei sviesto mišinį ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą bei šonus (pagrindui „supresuoti“ naudojau medinį bulvių grūstuvą, o šonams - tiesiog šaukštą). Paruoštą pagrindą pastatyti į šaldytuvą. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai. Maskarpone sūrį ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti (pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jei geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai jokio skirtumo). Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti, kad suskystėtų) bei gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską išmaišyti iki vientisos masės (labai padeda kokteilinis mikseris). Supilti gautą masę ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu (arba barstyti prieš patiekiant - ne visi cinamoną mėgsta…) ir statyti į šaldytuvą, kad sustingtų (bent 3 val.). Skanaus!