REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šparagines pupeles švariai nuplaukite, nukarpykite galiukus arba pjaustykite 2-3 cm ilgio gabaliukais (norimo dydžio). Puode užvirinkite vandenį, berkite truputį druskos ir sudėkite pupeles, pavirkite 10-12 min, pabaigoje įberkite truputį citrinos r.
- Nusunkite ir berkite į šaltą vandenį atšaldymui. Ataušus, nusunkite ir talpinkite į paruoštus stiklainius.
- Išvirtą marinatą pilkite ant pupelių, denkite dangteliais ir pakaitinkite apie 15 min. užsukite,apverskite,galima pridengti.Skanu su įvairiais patiekalais.
- Be to, taip apruoštas pupeles nuvarvinkite, dėkite į maišelius ir užšaldykite šaldiklyje. Žiemą labai praverčia ruošiant įvairius daržovių troškinius.
Galimas ir antras marinato variantas - 1 l vandens - 1 v. š. druskos (nubrauktas) 1 v.š. cukraus (kupinas) , 0,5 a.š. . citrinos rūgšties.
REKLAMA