• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai sparaginių pupelių
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 0.5 stiklinės acto (9%)
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • Marinatui:
  • 1 valgomasis šaukštas druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 kilogramai sparaginių pupelių
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 0.5 stiklinės acto (9%)
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
  • šiek tiek pipirai
  • šiek tiek laurų lapų (lapai)
  • Marinatui:
  • 1 valgomasis šaukštas druskos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šparagines pupeles švariai nuplaukite, nukarpykite galiukus arba pjaustykite 2-3 cm ilgio gabaliukais (norimo dydžio). Puode užvirinkite vandenį, berkite truputį druskos ir sudėkite pupeles, pavirkite 10-12 min, pabaigoje įberkite truputį citrinos r.
  2. Nusunkite ir berkite į šaltą vandenį atšaldymui. Ataušus, nusunkite ir talpinkite į paruoštus stiklainius.
  3. Išvirtą marinatą pilkite ant pupelių, denkite dangteliais ir pakaitinkite apie 15 min. užsukite,apverskite,galima pridengti.Skanu su įvairiais patiekalais.
  4. Be to, taip apruoštas pupeles nuvarvinkite, dėkite į maišelius ir užšaldykite šaldiklyje. Žiemą labai praverčia ruošiant įvairius daržovių troškinius.

    Galimas ir antras marinato variantas - 1 l vandens - 1 v. š. druskos (nubrauktas) 1 v.š. cukraus (kupinas) , 0,5 a.š. . citrinos rūgšties.

Autorius: Zita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų