Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos 2-3 min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu. Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdeliai)
šiek tiek laurų lapų
1 stiklinė acto
1 litras vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 kilogramai sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles nuplauname ir supjaustome 2-3 cm ilgio gabalėliais. Juos 2-3 min. pamerkiame į karštą pasūdytą vandenį. Tuomet išgriebiame ir sudedame į stiklainius. Užpilame nukoštu verdančiu marinatu. Pasterizuojame verdančiame vandenyje 30-40 min. Stiklainius sandariai uždarome ir apverstus atvėsiname.