Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis. Mišinį iš vandens, aliejaus, acto, cukraus, druskos ir pipirų užvirkite puode. Tada sumeskite paprikas, kelis lauro lapelius ir 3-5 minutes pavirkite. Paprikas dėkite į švarius stiklainius ir užpilkite skysčiu iki viršaus. Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius.
PS: Lauro lapų į stiklainius nedėkite, nes sakoma, kad jie sukelia rūgimą.
Autorius: Gedas
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliai)
šiek tiek laurų lapų (džiovinti lapeliai)
3 kilogramai paprikų
0.5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
0.5 stiklinės acto (9%)
1 litras vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprikas supjaustykite į 4-6 dalis. Mišinį iš vandens, aliejaus, acto, cukraus, druskos ir pipirų užvirkite puode. Tada sumeskite paprikas, kelis lauro lapelius ir 3-5 minutes pavirkite. Paprikas dėkite į švarius stiklainius ir užpilkite skysčiu iki viršaus. Sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius.
PS: Lauro lapų į stiklainius nedėkite, nes sakoma, kad jie sukelia rūgimą.