INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 100 gramų krapų
- šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
- 1300 gramų pomidorų pastos (kieti)
- 200 gramų svogūnų (mažos ropelės)
- 100 gramų acto
- 1500 gramų vandens
- 3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pomidorus nuplaukite ir subadykite aštriu daiktu, svogūnus, jei neturite mažų, supjaustykite. Pirmiausia į stiklainius sudėkite dalį krapų, prieskonius, tuomet dėkite pomidorus ir svogūnus. Ant viršaus sudėkite likusius krapus. Taip paruoštas daržoves tris kartus užpilkite verdančiu marinatu. Užpilus trečią kartą, uždarykite stiklainius metaliniais dangteliais ir apverskite dugnais į viršų, kol atvės.
Marinatas: užvirkite vandenį su druska ir cukrumi, užvirus įpilkite actą.
REKLAMA