INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- šiek tiek laurų lapų
- 1 kilogramas pomidorų pastos
- šiek tiek garstyčių (grūdeliai)
- 150 mililitrų acto
- 1 litras vandens
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.
REKLAMA