INGREDIENTAI:
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- 3 vienetai gvazdikėlių
- 15 vienetų juodųjų pipirų
- 2 vienetai svogūnų
- 60 gramų acto
- 2 stiklinės vandens
- šiek tiek grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Imama 2 stiklines vandens, įpilama 60-70 g. (30%) acto rūgšties, įdedama 15 karčiųjų pipirų, 2 lauro lapelius, 2-3 gvazdikėlius, 1-2 svogūnus ir pusę šaukštelio cukraus.
Marinatas verdamas 20-30 minučių.
Išvirti grybai dedami į marinatą ir dar 5-6 minutes paverdami. Po to grybai sudedami į švarius stiklainius, užpilami marinatu, pakaitinami apie pusę valandos 100 °C vandenyje ir uždaromi metaliniais dangteliais.
REKLAMA