INGREDIENTAI:
- 4 vienetai gvazdikėlių
- 4 vienetai juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- 3 vienetai svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 kilogramas starkių
- 0.5 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš prieskonių bei prieskoninių daržovių išverdamas marinatas ir jame apie 1 val. laikoma išvalyta supjaustyta žuvis.
Iš kiaušinių, miltų, pieno užmaišoma grietinės tirštuma tešla. Joje pavoliojami sterko gabalai ir kepami riebaluose, kol parusvėja. Tada sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami trupučiu tirpinto sviesto ir apdėliojami pakepintais svogūnais. Prie šios žuvies tinka karštos troškintos daržovės, o jei patiekalas šaltas — majonezas.
REKLAMA