Į puodą supilame pieną bei grietinėlę ir užviriname. Sumažiname ugnį iki minimumo ir nuolat maišydami, plona srovele supilame manų kruopas, suberiame cukrų. Pastoviai maišome dar apie 3-4 min. Jei susiformuoja gumulai, juos pašaliname panaudoję plakimo šluotelę. Tuomet nuimame puodą nuo ugnies (jei pudingas atrodo per tirštas galima įpilti dar truputį pieno). Įpilame rožių vandens ir gerai išmaišome. Sumaišome džemą su 1 šaukštu karšto virinto vandens ir užpilame ant pudingo. Gaunasi maždaug 2-4 porcijos (priklausomai kiek, kas suvalgo). Asmeniškai aš rožių vandens nepyliau, o cukraus įdėjau 1,5 v. š. Gaunasi pakankamai tirštas, bet labai skanus pudingas. Man labai patiko skonis. Kam patinka skystesnė košė, galima įpilti daugiau pieno arba berti mažiau manų kruopų. Skanaus!
Autorius: Viktorija
INGREDIENTAI:
85 gramai cukraus
450 mililitrų pieno
115 mililitrų manų kruopų
3 valgomieji šaukštai vandens (rožių)
150 mililitrų grietinėlės
4 arbatiniai šaukšteliai džemo (Jūsų mėgstamas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą supilame pieną bei grietinėlę ir užviriname. Sumažiname ugnį iki minimumo ir nuolat maišydami, plona srovele supilame manų kruopas, suberiame cukrų. Pastoviai maišome dar apie 3-4 min. Jei susiformuoja gumulai, juos pašaliname panaudoję plakimo šluotelę. Tuomet nuimame puodą nuo ugnies (jei pudingas atrodo per tirštas galima įpilti dar truputį pieno). Įpilame rožių vandens ir gerai išmaišome. Sumaišome džemą su 1 šaukštu karšto virinto vandens ir užpilame ant pudingo. Gaunasi maždaug 2-4 porcijos (priklausomai kiek, kas suvalgo). Asmeniškai aš rožių vandens nepyliau, o cukraus įdėjau 1,5 v. š. Gaunasi pakankamai tirštas, bet labai skanus pudingas. Man labai patiko skonis. Kam patinka skystesnė košė, galima įpilti daugiau pieno arba berti mažiau manų kruopų. Skanaus!