INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių
- 4 česnakų
- 2 vienetai morkų (nedidelės)
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek pievagrybių
- šiek tiek grietinėlės
- šiek tiek sultinio (gali būti iš kubelių)
- šiek tiek mangoldų (300-400)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sultinyje išverdame pjaustytas bulves, mangoldus apverdame. Keptuvėje apkepiname svogūnus, morkas. Išgriebiame bulves ir mangoldus iš sultinuko, dedame į smulkintuvą kartu su smulkintais česnakais - smulkiname iki vientisos masės. Morkas su svogūnais taip pat sutriname smulkintuve. Abi tyres suverčiame atgal į sultinį ir gerai išmaišome. Truputėlį pakaitiname (3-4min.) Pilame į lėkštes, skaniname grietinėle ir pakepintais pievagrybiais.
(Tą patį galima padaryti naudojant špinatus vietoje mangoldų.)
Autorius: Jūratė Čėsnaitė