Aguonas užpilti karštu vandeniu. Mandarinus padalinti skiltelėmis, nulupti odelę, supjaustyti. Į salotinę sudėti rukolą, mandarinus, svogūno žiedus. Mandarinus šiek tiek paspaudyti su šakute, kad išsiskirtų truputis sulčių. Nuo aguonų nupilti vandenį ir užberti ant salotų. Salotas apšlakstyti vienos citrinos sultimis, aliejumi, pasūdyti, įberti pipirų.
Autorius: Ilma
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai aguonų
1 vienetas citrinų
6 vienetai mandarinų
1 vienetas svogūnų (baltas)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
2 saujos gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguonas užpilti karštu vandeniu. Mandarinus padalinti skiltelėmis, nulupti odelę, supjaustyti. Į salotinę sudėti rukolą, mandarinus, svogūno žiedus. Mandarinus šiek tiek paspaudyti su šakute, kad išsiskirtų truputis sulčių. Nuo aguonų nupilti vandenį ir užberti ant salotų. Salotas apšlakstyti vienos citrinos sultimis, aliejumi, pasūdyti, įberti pipirų.