• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai citrinų
  • 2 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 litras grietinės (30% riebumo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pusę šaukstelio sodos nugesinti su citrinos sultimis.
    Medų ištirpinti, leisti atšalti, supilt į jį 1 stiklinę cukraus, įmušti kiaušinius ir sudėti nugesintą sodą.
    Viską išmaišyti ir berti po truputį miltus.
    Baigiant maišyti, kai jau nebeišeis plakti, minkyti miltus aliejumi suteptomis rankomis.
    Iš tešlos aliejuotomis rankomis suformuoti 4 papločius ir kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos.
    Kol papločiai keps gaminti kremą.
    Nutarkuoti citrinų odos geltonąsias dalis į grietinę ir ten pat išspausti sultis bei supilti likusią 1 stiklinę cukraus.
    Grietinę išplakti, kad gautųsi puri masė ir padėti į šaldytuvą, kad būtų šalta.
    Atvesusius papločius sutepti kremu.
    Prieš dedant pirmą paplotį į lėkštę šliūkštelti į ją grietinės, kad sumirktų ir iš apačios. Kuo dosniau - tuo geriau.
    Visa tai daryti gilesnėje lėkštėje ar inde, nes iš pradžių grietinė bus gana skysta ir jai reikės vietos nubėgti.
    Dėkite į šaldytuvą ir kas kokias 20 minučių atsidarę papilstykite pyragą iš viršaus nubėgusiu grietinės kremu.
    Kai jau pradės stingti, galite palikt ramybėje kokiai 12 valandų.
    Nepradėkite jo kepti vėlai vakare, nes tingėsis jį šlakstyti.
    Prieš patiekiant galima barstyti riešutais. Aš barščiau tos pačios tešlos papločio trupiniais.
    Skanaus.

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai citrinų
  • 2 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 litras grietinės (30% riebumo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pusę šaukstelio sodos nugesinti su citrinos sultimis.
    Medų ištirpinti, leisti atšalti, supilt į jį 1 stiklinę cukraus, įmušti kiaušinius ir sudėti nugesintą sodą.
    Viską išmaišyti ir berti po truputį miltus.
    Baigiant maišyti, kai jau nebeišeis plakti, minkyti miltus aliejumi suteptomis rankomis.
    Iš tešlos aliejuotomis rankomis suformuoti 4 papločius ir kepti 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos.
    Kol papločiai keps gaminti kremą.
    Nutarkuoti citrinų odos geltonąsias dalis į grietinę ir ten pat išspausti sultis bei supilti likusią 1 stiklinę cukraus.
    Grietinę išplakti, kad gautųsi puri masė ir padėti į šaldytuvą, kad būtų šalta.
    Atvesusius papločius sutepti kremu.
    Prieš dedant pirmą paplotį į lėkštę šliūkštelti į ją grietinės, kad sumirktų ir iš apačios. Kuo dosniau - tuo geriau.
    Visa tai daryti gilesnėje lėkštėje ar inde, nes iš pradžių grietinė bus gana skysta ir jai reikės vietos nubėgti.
    Dėkite į šaldytuvą ir kas kokias 20 minučių atsidarę papilstykite pyragą iš viršaus nubėgusiu grietinės kremu.
    Kai jau pradės stingti, galite palikt ramybėje kokiai 12 valandų.
    Nepradėkite jo kepti vėlai vakare, nes tingėsis jį šlakstyti.
    Prieš patiekiant galima barstyti riešutais. Aš barščiau tos pačios tešlos papločio trupiniais.
    Skanaus.

Autorius: Šarūnas dromdrom.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų