Kuminas šiame patiekale groja pirmuoju smuiku ir yra patiekalo pagrindinis akcentas. Be jo šis patiekalas tiesiog netektų prasmės.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 400 gramų kiaulės faršo
- 80 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
- 2 riekės duonos
- 2 skiltelės česnakų (smulkinti)
- 1 saujelė petražolių (smulkintos)
- 1 arbatinis šaukštelis kumino (maltas)
- 1 žiupsnelis jūros druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- Padažui:
- 200 gramų konservuotų pomidorų
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio kumino (maltas)
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis cukraus
- 1 skiltelė česnakų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Duonos riekes suplėšyti smulkiais gabaliukais ir užmerkti vyne kelioms minutėms.
- Nugręžti duoną, dėti ją į dubenį. Sudėti likusius ingredientus: maltą mėsą, smulkintą česnaką, smulkintas petražoles, druską, pipirus ir kuminą.
- Gerai išminkyti mėsą su visais ingredientais, uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 min.
- Pamirkius rankas likusiame vyne suformuoti cepelino formos kotletukus. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
- Susmulkinti česnaką, pomidorus. Į puodą įpilti alyvuogių aliejaus, suberti česnakus, pomidorus, pagardinti cukrumi, druska ir kuminu. Kaitinti padažą, tol kol išgaruos skystis ir liks tirštas padažas.
- Patiekti su ryžiais, ant kotletų užpilti paruošto padažo.
REKLAMA