Batoną supjaustome riekelėmis, užpilame pienu ir paliekame 10min pastovėti. Špinatus, nuvalome, nuplauname ir gerai nuvarvinam. Sūri susitarkuojam. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname aliejuje, pasūdome, paskaninam pipirais, čiobreliais ir trintu česnaku. Paliekame atvėsti. Į tą pačią keptuvę įdedame šaukštą sviesto ir šiek tiek pakepiname špinatus (kol suminkštės). Batoną nuspaudžiame , sutriname ir sumaišome su faršu. Sudedame svogūnus, įmušam kiaušinį, įberiame 1 valg.šaukštą petražolių, gerai išminkome. Kepimo indą ištepame sviestu ir ant dugno paskleidžiame mėsą. Sudedame špinatus, ant viršaus-likusią mėsą. Išdėliojam pjaustytus pomidorus, apibarstome fermentiniu sūriu, galima paskaninti smulkintais krapais ar petražolėmis. Kepame 180 laipsnių temp. orkaitėje apie pusę valandos.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
4 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
500 gramų špinatų
1 vienetas kiaušinių
150 gramų batono
100 mililitrų pieno
500 gramų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sviesto
500 gramų mesos (malta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Batoną supjaustome riekelėmis, užpilame pienu ir paliekame 10min pastovėti. Špinatus, nuvalome, nuplauname ir gerai nuvarvinam. Sūri susitarkuojam. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname aliejuje, pasūdome, paskaninam pipirais, čiobreliais ir trintu česnaku. Paliekame atvėsti. Į tą pačią keptuvę įdedame šaukštą sviesto ir šiek tiek pakepiname špinatus (kol suminkštės). Batoną nuspaudžiame , sutriname ir sumaišome su faršu. Sudedame svogūnus, įmušam kiaušinį, įberiame 1 valg.šaukštą petražolių, gerai išminkome. Kepimo indą ištepame sviestu ir ant dugno paskleidžiame mėsą. Sudedame špinatus, ant viršaus-likusią mėsą. Išdėliojam pjaustytus pomidorus, apibarstome fermentiniu sūriu, galima paskaninti smulkintais krapais ar petražolėmis. Kepame 180 laipsnių temp. orkaitėje apie pusę valandos.