INGREDIENTAI:
- 1 sauja bazilikų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 250 gramų pomidorų pastos
- 1 vienetas svogūnų
- 60 mililitrų alyvuogių aliejaus
- 400 gramų makaronų ((plokšti ir ilgi))
- 1 stiklinė vandens ((arba sultinys))
- šiek tiek druskos
- 150 gramų sūris (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, įdėjus šaukštą aliejaus. Nukošti.
Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepinti, pridėti nulupta odele ir išimtomis sėklomis pomidorus, smulkintą baziliką, vandenį, pipirų, druskos ir troškinti, kol pomidorai suminkštės.
Sudėti makaronus į lėkštes, aplieti padažu ir pabarstyti tarkuotu sūriu.
REKLAMA