INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 3 vienetai juodųjų pipirų (malti)
- 500 gramų kopūstų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 50 gramų spanguolių (ar serbentų sultys)
- 2 vienetai svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 kilogramas lynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išvalytas lynas supjaustomas, pabarstomas maltais pipirais su druska, apvoliojamas miltais ir apkepinamas aliejuje. Kopūstai supjaustomi ir nuplikomi verdančiu vandeniu. Į kopūstus sudedami svieste pakepinti svogūnai su trupučiu miltų, supilamos sultys, suberiamas cukrus. Viskas troškinama uždengtame inde. Baigiant troškinti sudedami lyno gabalai ir dar pusę valandos troškinama.
Lynas tiekiamas pusdubenyje kartu su troškintais kopūstais. Atskirai galima duoti virtų bulvių.
REKLAMA