REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinius išvirti kietai, dar karštus perpjauti pusiau aštriu peiliu, šaukšteliu atsargiai išskobti iš lukšto
- Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, apkepinti 50 gr.sviesto,kol pasidarys skaidrūs, negailėti sviesto,pagardinti druska, truputį atvėsinti.
- Sumalti kiaušinius, džiovintas petražoles ir kepintus svogūnus, viską pagardinti pagal skonį druska ir maltais pipirais, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Šaukšteliu užpildyti mase lukšto puseles, atsargiai prispausti masę, paniruoti maltais džiuvėsėliais, apkepti svieste, kol gražiai apskrus.
- Patiekti ant batono skridinėlio ,kurį galima paskrudinti ant sviesto arba išsikepti skridinėlių iš šaldytos bemielės tešlos
- Papuošti išpjaustytu ridikėliu ir turimais žalumynais.
- Šis patiekalas mūsų šeimoje gaminamas daugiau kaip 50 metų- būtinai per šv.Velykas ir per svarbias šeimos šventes.
Skanaus !
REKLAMA