• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas pomidorų pastos ((papuošimui))
  • Tešlai:
  • 150 gramų miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 1 vienetas cukinijos
  • 1 vienetas bulvių
  • 1 vienetas morkų
  • 3 vienetai kiaušinių ((tryniai))
  • 100 mililitrų grietinėlės
  • 100 gramų sūris (fermentinis)
  • 1 žiupsnelis bazilikų (džiovintas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas pomidorų pastos ((papuošimui))
  • Tešlai:
  • 150 gramų miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 1 vienetas cukinijos
  • 1 vienetas bulvių
  • 1 vienetas morkų
  • 3 vienetai kiaušinių ((tryniai))
  • 100 mililitrų grietinėlės
  • 100 gramų sūris (fermentinis)
  • 1 žiupsnelis bazilikų (džiovintas)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • šiek tiek pipirai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsijoti miltus ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Sutarkuoti gerai atšaldytą sviestą ir sumaišyti su miltais. Užminkyti trapią tešlą. Jei tešla gaunasi per rupi, įpilti 1 - 2 valg. š. vandens. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaltai apie 30 min.
  2. Cukiniją, bulvę ir morką sutarkuoti burokine tarka, nuspausti sultis, pabarstyti druska ir pipirais, šiek tiek apkepti keptuvėje ant aliejaus ar sviesto ir palikti atvėsti.
  3. Į apvalios kepimo formos (∅ 24 cm) dugną įkloti 2\3 atvėsintos tešlos. Iš likusio 1\3 tešlos padaryti pyrago kraštelius. Visą būsimą pyragą užkloti kepimo popieriumi ir ant jo užpilti pupelių (žirnių ar ryžių,taip kad tešlą prispaustų). Tokiu būdu pyrago pagrindą kepti apie 10 - 15 min. iki +200°C temp. jau įkaitintoje orkaitėje.
  4. Tuo metu į atvėsusias apkeptas daržoves supilti grietinėlę, kiaušinių trynius, sudėti tarkuotą sūrį, bazilikus, šiek tiek druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
  5. Nuo lengvai apkepusio pyrago pagrindo nuimti kepimo popierių ir pupeles ir supilti daržovių - trynių - grietinėlės masę. Papuošti pyragą pomidoro skiltelėmis ir kepti jau įkaitintoje iki + 180°C orkaitėje apie 15 min.

    Gero apetito!

    P.S. Pyragas skanus tiek karštas, tiek ir visai atvėsęs:)

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų