INGREDIENTAI:
- 30 gramų citrinų (žievelė)
- 6 česnakų
- 10 gramų čiobrelių
- 2 gramai juodųjų pipirų (grūsti)
- 3 gramai laurų lapų
- 10 gramų petražolių
- 1500 gramų triušienos (triušis)
- 300 mililitrų obuolių sulčių
- 20 gramų druskos
- 60 gramų sviesto (naminis)
- 100 mililitrų sultinio (vištienos)
- 6 vienetai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus apkepinkite įkaitintame naminiame svieste, paskui pasūdykite, pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais ir sudėkite į troškintuvą.
Supilkite obuolių sultis, vištienos sultinį, sudėkite likusius ingredientus, uždenkite dangčiu ir 50 minučių troškinkite.
Patiekite su susidariusiu skysčiu.
Garnyrui geriausiai tinka garintos arba keptos daržovės (pavyzdžiui, blanširuotos (kelias minutes pavirintos) ankštinės pupelės), apkepintos svieste ir užbarstytos tarkuotu Džiugo sūriu.
Skanaus.
Autorius: Vincentas Sakas