REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šviesi tešla:
Į indą supilam pieną ir vandenį, imušam kiaušinius. Išplakam. Beriam išsijotus miltus kartu su kepimo milteliais, druską, cukrų. Viską išmaišom. - Kakavinė tešla:
taip pat sumaišom visus produktus. Kakavinę tešlą persipilam į indeli su siauru antgaliu (naudojau nuo kečiupo buteliuką). - Pirmiausia išsikepam lietinius. Iškepiau 13 blynų.
Į įkaitintą keptuvę pilam didelį šaukštą šviesios tešlos.
Tada greitai ant blyno piešiame su kakavine tešla (sukam apskritimus).
Kai apačia gražiai paruduoja, apverčiam, pabaigiam kepti ir dedam į lėkštę.
Kol kepa kitas blynas, iškepusį dedam ant lenteles, ant jo dedam šiek tiek mažesnę lekštę (kokio dydžio bus lėkštė - tokio dydžio tortas) ir peiliu pjaunam aplinkui lekštę išlindusį blyną.
Taip padarom su visais lietiniais. - Pasiruošiam pertepimą- į varškę įmušam kiaušinį , viską suplakam su blenderiu.
- Dedam blyną į lėkštę, ant jo tepam varškę, ant viršaus vėl blyną ir taip sluoksniuojame kol nebelieka blynu.
Paskutinį blyną dedam rudąja puse i viršų.
Varškės nebetepam. - Tortą aptepam kiaušinio ir cukraus plakiniu.
Dedam i skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Iškepusį tortą paliekam atvėsti. - Pasiruošiam glaistą - šokoladą su sviestu ištirpinam karšto vandens vonelėje.
Du šaukštus glaisto atidedam į kitą indelį.
Visą tortą aptepam glaistu.
Iš atvėsusio atidėto glaisto papuošimui darome kamuoliukus ir trupinėlius, ir sudėliojam ant torto.
REKLAMA