2 valgomieji šaukštai aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį išplakite su druska ir cukrumi. Į kiaušinio plakinį įpilkite pieno ir aliejaus. Lengvai išplakite iki vientisos masės. Tuomet į kiaušinio, pieno ir aliejaus plakinį suberkite miltus ir išmaišykite. Tešla išeis gana tiršta. Tešlą, po truputį į ją pilant vandenį, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi gautis riebios grietinėlės konsistencijos. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite samčiu, o pačią keptuvę laikydami už rankenos sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Kepkite lietinius blynus ant nedidelės ugnies, kad blynai nepridegtų. Apkepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels. Iškepusius lietinius sulankstykitetaip taip, kaip jums labiau patinka. Skanaus!!!
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 vienetas kiaušinių
220 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
350 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (saulėgrąžų arba alyvuogių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį išplakite su druska ir cukrumi. Į kiaušinio plakinį įpilkite pieno ir aliejaus. Lengvai išplakite iki vientisos masės. Tuomet į kiaušinio, pieno ir aliejaus plakinį suberkite miltus ir išmaišykite. Tešla išeis gana tiršta. Tešlą, po truputį į ją pilant vandenį, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi gautis riebios grietinėlės konsistencijos. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite samčiu, o pačią keptuvę laikydami už rankenos sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Kepkite lietinius blynus ant nedidelės ugnies, kad blynai nepridegtų. Apkepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels. Iškepusius lietinius sulankstykitetaip taip, kaip jums labiau patinka. Skanaus!!!