Nuostabių levandų skonio ir kvapo keksiukai ne tik bus skanūs, bet ir pakvips visa virtuvė. Jei turite obuolių galima panaudoti ir juos. Tokiu atveju reikės nulupti vieną didelį obuolį, išpjauti sėklalizdį ir supjaustyti gabaliukais. Pusę smulkinto obuolio įmaišyti į tešlą, o likusią dalį užberti ant viršaus. Jei dar norisi saldumo, galima pasigaminti kremo sumaišyto su violetinės spalvos maistiniais dažais ir papuošti. Bet jie skanūs ir vieni su arbata ar kava.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 120 mililitrų pieno
- 120 gramų kvietinių miltų
- 115 gramų sviesto
- 1 vienetas kiaušinių
- 50 gramų cukraus pudros
- 1 valgomasis šaukštas levandų (žiedai)
- 10 gramų vanilinio cukraus
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 9
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti sviestą ir atvėsinti. Sumaišyti su pienu, kiaušiniu ir levandomis.
- Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska ir cukraus pudra. Miltų mišinį sumaišyti su skysta mase.
- Supilti į paruoštas formeles ir kepti 25 min orkaitėje įkaitintoje iki 180 C. Kai atvės išimti iš formelių.
REKLAMA