INGREDIENTAI:
- 100 gramų lešių
- 1 vienetas morkų
- 10 gramų salierų (šaknis)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 30 gramų batono
- 300 mililitrų vandens
- 20 gramų grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 10 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lęšius perplauti, užpilti vandeniu ir virti, pridėjus nuluptą svogūną, nuskustą morką ir nuvalytą saliero šaknį (nesmulkintus).
Išvirus daržoves išimti, pagal skonį įberti druskos ir nuovirą su lęšiais pertrinti. Tyrę suplakti, jei tirštoka - įpilti virinto vandens.
Užvirinti, sudėti sviestą, grietinėlę, kiaušinio trynį, išplaktą su šaukštu sriubos, išmaišyti, nukelti nuo ugnies.
Patiekiama su paskrudinta balta duona.
REKLAMA