INGREDIENTAI:
- 3 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 0.5 stiklinės lešių (raudonieji)
- 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- šiek tiek sojos padažo
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 vienetas sultinio (daržovių, kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lęšius gerai nuplaukite, užpylę 4 stiklinėmis šalto vandens, užvirkite. Įdėkite sultinio kubelį, įberkite 0,5 šaukštelio druskos. Virkite 30 min. Po 15 min įdėkite sutrintas česnako skilteles, o prieš pat pabaigą - siauromis juostelėmis supjaustytą kumpį. Sriubą pagardinkite sojų padažu ir pipirais.
P.S. Vietoj džiovintų lęšių galima naudoti konservuotus, tuomet sriubą reikės virti perpus trumpiau.
REKLAMA