Bulves nuskusti. Didesnes bulves perpjauti pusiau ar į 4 dalis, mažesnes dėti sveikas. Morkas sutarkuoti, nuo krapo nuskabyti šakeles. Į verdantį vandenį sudėti bulves ir morkas, pavirus 5 minutėms, suberti išbrinkytus žirnius ir krapus. Pavirti dar 10 - 15 min. Dešreles supjaustyti storomis riekelėmis, kiaušinius perpjaut į 4 dalis ir sudėti į puodą. Įberti druskos ir pipirų. Pavirti kelias minutes. išimti krapus ir tiekiant įdėti po šaukštelį grietinės. Skanaus.
Autorius: sandra
INGREDIENTAI:
700 gramų bulvių (šviežios, mažos)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas krapų (šakelė)
2 vienetai morkų
1 stiklinė žirnių (išbrinkyti)
4 vienetai kiaušinių (kietai virti)
4 vienetai dešrelių (rūkytos, kiaulienos)
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti. Didesnes bulves perpjauti pusiau ar į 4 dalis, mažesnes dėti sveikas. Morkas sutarkuoti, nuo krapo nuskabyti šakeles. Į verdantį vandenį sudėti bulves ir morkas, pavirus 5 minutėms, suberti išbrinkytus žirnius ir krapus. Pavirti dar 10 - 15 min. Dešreles supjaustyti storomis riekelėmis, kiaušinius perpjaut į 4 dalis ir sudėti į puodą. Įberti druskos ir pipirų. Pavirti kelias minutes. išimti krapus ir tiekiant įdėti po šaukštelį grietinės. Skanaus.