Nutarkuoti citrinos žievelę. Kaitinti pieną su citrinos žievele, kol beveik užvirs. Puodą nukaisti ir palikti, kad pritrauktų. Sviestu ištepti 1,5 l talpos indą. Aptepti sviestu 8 duonos riekes, supjaustyti kiekvieną riekę į 4 dalis. Inde sluoksniais sudėti riekes sviestu į viršų, tarp sluoksnių suberti slyvas. Išplakti kiaušinius, cukrų ir pieną. Supilti mišinį ant duonos. Atsargiai įspausti duonos gabaliukus į mišinį, kad juos apsemtų. Viršų apibarstyti šaukštu cukraus ir cinamonu. Kepti 40-50 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kol kremas šiek tiek sukietės, o viršus gelsvai parus ir taps traškus.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 vienetas citrinų
1/4 stiklinės cukraus
3 saujos slyvų (džiovintos)
3 vienetai kiaušinių
8 vienetai batono
600 mililitrų pieno
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nutarkuoti citrinos žievelę. Kaitinti pieną su citrinos žievele, kol beveik užvirs. Puodą nukaisti ir palikti, kad pritrauktų. Sviestu ištepti 1,5 l talpos indą. Aptepti sviestu 8 duonos riekes, supjaustyti kiekvieną riekę į 4 dalis. Inde sluoksniais sudėti riekes sviestu į viršų, tarp sluoksnių suberti slyvas. Išplakti kiaušinius, cukrų ir pieną. Supilti mišinį ant duonos. Atsargiai įspausti duonos gabaliukus į mišinį, kad juos apsemtų. Viršų apibarstyti šaukštu cukraus ir cinamonu. Kepti 40-50 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje kol kremas šiek tiek sukietės, o viršus gelsvai parus ir taps traškus.