Bulves švariai nuplauname ir supjaustome kubeliais. Bulves 20 min. apverdame pasūdytame vandenyje. Lašišos kepsnius įtriname druska, dedame į 1 šaukštu aliejaus išteptą kepimo indą ir kepame apie 10-15 min. 240 laipsnių temperatūros orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą ir apie 3-4 min., nuolat maišant, patroškiname susmulkintu špinatus. Patroškintus špinatus išimame iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę, kur troškinosi špinatai, supilame likusį alyvuogių aliejų ir apie 5-6 min. pakepiname apvirtas bulves. Tuomet į keptuvę su bulvėmis sudedame špinatus ir patroškiname apie 1-2 min. Citriną supjaustome plonais griežinėliaisis ir kiekvieną jų įpjauname. Lašišos kepsnius sudedame į lėkštes, šalia sudedame bulvių bei špinatų garnyrą ir papuošiame citirnos griežinėliais.
Autorius: Milda
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių (šviežios)
1 vienetas citrinų
1 sauja špinatų
2 vienetai lašišų (kepsniai)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves švariai nuplauname ir supjaustome kubeliais. Bulves 20 min. apverdame pasūdytame vandenyje. Lašišos kepsnius įtriname druska, dedame į 1 šaukštu aliejaus išteptą kepimo indą ir kepame apie 10-15 min. 240 laipsnių temperatūros orkaitėje. Keptuvėje išlydome sviestą ir apie 3-4 min., nuolat maišant, patroškiname susmulkintu špinatus. Patroškintus špinatus išimame iš keptuvės. Į tą pačią keptuvę, kur troškinosi špinatai, supilame likusį alyvuogių aliejų ir apie 5-6 min. pakepiname apvirtas bulves. Tuomet į keptuvę su bulvėmis sudedame špinatus ir patroškiname apie 1-2 min. Citriną supjaustome plonais griežinėliaisis ir kiekvieną jų įpjauname. Lašišos kepsnius sudedame į lėkštes, šalia sudedame bulvių bei špinatų garnyrą ir papuošiame citirnos griežinėliais.