Lašišą padruskiname, papipiriname, pabarstome citrinpipiriais ir paliekame bent 20-30 pasimarinuoti. Dedame į karščiui atsparų indą, prieš tai jį aptepame aliejumi. Sumaišome grietinėlę su kiaušinio tryniais, druska, pipirais, įspaudžiame 0,5 citrinos sulčių ir beriame susmulkintus žalumynus. Viską išplakame ir užpilame lašišą. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min.
Autorius: Jelena
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (padažui)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų (padažui)
šiek tiek petražolių (padažui)
šiek tiek rozmarino
2 vienetai kiaušinių (tryniai, padažui)
1 vienetas lašišų (filė)
300 mililitrų grietinėlės (neriebi, padažui)
šiek tiek druskos
šiek tiek citrinpipirių
0.5 vieneto sulčių (citrinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lašišą padruskiname, papipiriname, pabarstome citrinpipiriais ir paliekame bent 20-30 pasimarinuoti. Dedame į karščiui atsparų indą, prieš tai jį aptepame aliejumi. Sumaišome grietinėlę su kiaušinio tryniais, druska, pipirais, įspaudžiame 0,5 citrinos sulčių ir beriame susmulkintus žalumynus. Viską išplakame ir užpilame lašišą. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min.