• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 9 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
  • 6 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 2 vienetai lašišų (filė po 500 gramų)
  • 2 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno)
  • 2 valgomieji šaukštai druskos (stambi)
  • 6 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 20 vienetų baltųjų pipirų (grūdeliai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Abu lašišos filė gabalus padėti ant kepimo plėvelės.
    Druską sumaišyti su cukrumi, 4 šaukštais smulkintų krapų ir sutrintais baltaisiais pipirais. Pabarstyti šiuo mišiniu lašišą, abu gabalus suglausti mišiniu pabarstyta puse į vidų, kruopščiai apvynioti plėvele. Paslėgti ir pastatyti 2-3 dienoms į šaldytuvą, kas dieną apverčiant. Išsiskyrusias sultis nupilti.
    Padažui aliejų, actą, 2 šaukštus cukraus, truputį druskos, juoduosius pipirus ir garstyčias išmaišyti iki vienalytės masės, pridėti 5 šaukštus susmulkintų krapų. Padažo skonis turi gautis salsvokas.
    Patiekiant nuo lašišos nubraukti krapus, filė supjaustyti plonomis riekelėmis.
    Atskirai patiekti padažą ir virtas bulves.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų