INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 9 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
- 6 valgomieji šaukštai garstyčių
- 2 vienetai lašišų (filė po 500 gramų)
- 2 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno)
- 2 valgomieji šaukštai druskos (stambi)
- 6 valgomieji šaukštai aliejaus
- 20 vienetų baltųjų pipirų (grūdeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Abu lašišos filė gabalus padėti ant kepimo plėvelės.
Druską sumaišyti su cukrumi, 4 šaukštais smulkintų krapų ir sutrintais baltaisiais pipirais. Pabarstyti šiuo mišiniu lašišą, abu gabalus suglausti mišiniu pabarstyta puse į vidų, kruopščiai apvynioti plėvele. Paslėgti ir pastatyti 2-3 dienoms į šaldytuvą, kas dieną apverčiant. Išsiskyrusias sultis nupilti.
Padažui aliejų, actą, 2 šaukštus cukraus, truputį druskos, juoduosius pipirus ir garstyčias išmaišyti iki vienalytės masės, pridėti 5 šaukštus susmulkintų krapų. Padažo skonis turi gautis salsvokas.
Patiekiant nuo lašišos nubraukti krapus, filė supjaustyti plonomis riekelėmis.
Atskirai patiekti padažą ir virtas bulves.
REKLAMA