Išdorokite žuvį, nupjaukite galvą, išimkite žarnas ir gerai išplaukite. Perpjaukite išilgai ir išimkite pagrindinį kaulą. Dubenėlyje sumaišykite druską su cukrumi ir ant lenteles plonu sluoksniu tolygiai išberkite ir uždėkite žuvį (kad žuvies mėsą būtų ant druskos ir cukraus mišinio) lengvai paspauskite ir palikite valandai. Tada nuimkite žuvį ir cukraus bei druskos likučius nubraukite. Ant žuvies išspauskite citrinos sultis ir dar palaikykite valandą. Tinka sumuštiniams, įvairioms mišrainėms.
Autorius: justelez
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 vienetas lašišų (šviežia)
2 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išdorokite žuvį, nupjaukite galvą, išimkite žarnas ir gerai išplaukite. Perpjaukite išilgai ir išimkite pagrindinį kaulą. Dubenėlyje sumaišykite druską su cukrumi ir ant lenteles plonu sluoksniu tolygiai išberkite ir uždėkite žuvį (kad žuvies mėsą būtų ant druskos ir cukraus mišinio) lengvai paspauskite ir palikite valandai. Tada nuimkite žuvį ir cukraus bei druskos likučius nubraukite. Ant žuvies išspauskite citrinos sultis ir dar palaikykite valandą. Tinka sumuštiniams, įvairioms mišrainėms.