INGREDIENTAI:
- 5 gramai čiobrelių (ar kraujažolės)
- 1 gramas juodųjų pipirų (malti)
- 1 kilogramas lydekų (ar starkis, sykas, salatis)
- 50 gramų acto (obuolių)
- 4 gramai druskos
- 2 vienetai kadagio uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ką tik pagautą gyvą žuvį nudobdavo, išdarydavo, išpjaudavo filė (gaudavosi apie 600g), filiukus supjaustydavo 5 cm ilgio ir 0,5 cm storio juostelėmis. Žuvies juosteles sudėdavo į dubenį, apšlakstydavo obuolių actu (6%), pagardindavo 5g šviežių čiobrelių (arba bitkrėslių, arba kraujažolių) lapeliais, 4g druskos, 1g maltų juodųjų pipirų ir keliomis sutraiškytomis kadagių uogomis. Taip paruoštą žuvį galima tuoj pat valgyti.
REKLAMA