• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų (uogų padažui)
  • 120 gramų cukraus (rudasis)
  • 60 gramų cukraus (rudasis, uogų padažui)
  • 1.5 valgomojo šaukšto cukraus (vaniliniam padažui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (uogų padažui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (vaniliniam padažui)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (vaniliniam padažui)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (vaniliniam padažui)
  • 375 mililitrai pieno
  • 250 mililitrų pieno (vaniliniam padažui)
  • šiek tiek druskos
  • 120 gramų kukurūzų miltų
  • 150 gramų serbentų (raudonieji)
  • 150 gramų serbentų (raudonieji, uogų padažui)
  • 3 valgomieji šaukštai amareto (likeris)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o baltymus - su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
    Į trynių masę įmaišykite pieną, likerį ir miltus, o po to standžias baltymų putas.
    Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių 180-190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Tuomet ištraukite pyragą, sudėkite uogas ir kepkite dar apie 5 minutes.
    Patiekite su dviem padažais.

    Uogų padažas: į puodą supilti apie 1 stiklinę vandens, įmaišyti cukrų ir uogas. Virti ant mažo kaitrumo ugnies. Įmaišyti krakmolą. Visą laiką maišant kaitinkite, kol pradės tirštėti. Galiausiai įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis.

    Vanilinis padažas: išplakite kiaušinį su cukrumi ir miltais. Į užvirintą pieną (bet nukeltą nuo ugnies) lėta srovele pilkite kiaušinio plakinį (visą laiką maišykite). Vėl užkelkite ant ugnies ir virkite visą laiką maišant, kol pradės tirštėti. Paskaninkite vanile.

    Skanaus!

Autorius: Laura

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų (uogų padažui)
  • 120 gramų cukraus (rudasis)
  • 60 gramų cukraus (rudasis, uogų padažui)
  • 1.5 valgomojo šaukšto cukraus (vaniliniam padažui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai krakmolo (uogų padažui)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (vaniliniam padažui)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (vaniliniam padažui)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (vaniliniam padažui)
  • 375 mililitrai pieno
  • 250 mililitrų pieno (vaniliniam padažui)
  • šiek tiek druskos
  • 120 gramų kukurūzų miltų
  • 150 gramų serbentų (raudonieji)
  • 150 gramų serbentų (raudonieji, uogų padažui)
  • 3 valgomieji šaukštai amareto (likeris)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o baltymus - su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
    Į trynių masę įmaišykite pieną, likerį ir miltus, o po to standžias baltymų putas.
    Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių 180-190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Tuomet ištraukite pyragą, sudėkite uogas ir kepkite dar apie 5 minutes.
    Patiekite su dviem padažais.

    Uogų padažas: į puodą supilti apie 1 stiklinę vandens, įmaišyti cukrų ir uogas. Virti ant mažo kaitrumo ugnies. Įmaišyti krakmolą. Visą laiką maišant kaitinkite, kol pradės tirštėti. Galiausiai įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis.

    Vanilinis padažas: išplakite kiaušinį su cukrumi ir miltais. Į užvirintą pieną (bet nukeltą nuo ugnies) lėta srovele pilkite kiaušinio plakinį (visą laiką maišykite). Vėl užkelkite ant ugnies ir virkite visą laiką maišant, kol pradės tirštėti. Paskaninkite vanile.

    Skanaus!

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų