Faršą sumaišyti su kiaušiniu, džiūvėsiais ir prieskoniais.
Pusė sviesto ištirpinti keptuvėjė ir kepti kukulius 5 minutes. Kai apkeps dėti į puodą ir pavirti 10- 20 min.
Į keptuvę dėti likusį sviestą, maišant supilti miltus ir kepti, kol parus. Tada pilti į keptuvę karštą sultinį ir maišyti, kad neliktų gumulų. Maišyti iki vientisos masės, pabarstyti druskos, pipirų ir virti 10 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant virti dėti grietinę ir išmaišyti.
Padažu užpilti gatavus kukulius ir patiekti su bulvėmis ar makaronais.
Autorius: kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
500 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek druskos
60 gramų sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
250 mililitrų sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Faršą sumaišyti su kiaušiniu, džiūvėsiais ir prieskoniais.
Pusė sviesto ištirpinti keptuvėjė ir kepti kukulius 5 minutes. Kai apkeps dėti į puodą ir pavirti 10- 20 min.
Į keptuvę dėti likusį sviestą, maišant supilti miltus ir kepti, kol parus. Tada pilti į keptuvę karštą sultinį ir maišyti, kad neliktų gumulų. Maišyti iki vientisos masės, pabarstyti druskos, pipirų ir virti 10 minučių ant silpnos ugnies. Baigiant virti dėti grietinę ir išmaišyti.
Padažu užpilti gatavus kukulius ir patiekti su bulvėmis ar makaronais.