Norėčiau su Jumis pasidalinti "Kūčiukų be glitimo (Šližikų)" receptu. Šis receptas skirtas žmonėms, kurių organizmas netoleriuoja ir yra alergiškas javų gaminiams, mielėms bei pienui. Pastaba: migdolų riešutų miltus galite išgauti pirmiausiai karštame vandenyje palaikę riešutus ne daugiau 1 minutę, tuomet nulupę jų odeles, padžiovinę ir vėliau sumalę. Pirmiausiai sumaišykite sausus komponentus: ryžių ir migdolų miltus, tapijokos krakmolą, kepimo miltelius, aguonas ir cukrų. Veliau įpilkite sojos pieno, vandens ir aliejaus. Viską labai gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir vėliau minkykite rankomis. Kadangi ryžių ir migdolų miltai skiriasi nuo javainių miltų savo struktūra, jums teks kūčiukus individualiai sukočioti, kaip rutuliukus savo delnuose. Ši tešla nebus tąsi ir iš jos neįmanoma suformuoti volelių. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sukočiotus kūčiukus ant skardos ir įdėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Šie kūčiukai keps truputėlį ilgiau, nei įprasti javainių kūčiukai. Sekite kepimo eigą ir parudavusius kūčiukus apvartykite medine mentele, kad pilnai iškeptų. Skanių, sveikų ir linksmų Jums Šv. Kalėdų!!!
Autorius: Simona
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aguonų
4 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
10 valgomųjų šaukštų krakmolo (Tapijokos)
500 gramų migdolų (miltai)
500 gramų ryžių (miltai)
1.5 stiklinės sojos (pienas)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (1-2)
0.5 stiklinės vandens
30 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Norėčiau su Jumis pasidalinti "Kūčiukų be glitimo (Šližikų)" receptu. Šis receptas skirtas žmonėms, kurių organizmas netoleriuoja ir yra alergiškas javų gaminiams, mielėms bei pienui. Pastaba: migdolų riešutų miltus galite išgauti pirmiausiai karštame vandenyje palaikę riešutus ne daugiau 1 minutę, tuomet nulupę jų odeles, padžiovinę ir vėliau sumalę. Pirmiausiai sumaišykite sausus komponentus: ryžių ir migdolų miltus, tapijokos krakmolą, kepimo miltelius, aguonas ir cukrų. Veliau įpilkite sojos pieno, vandens ir aliejaus. Viską labai gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir vėliau minkykite rankomis. Kadangi ryžių ir migdolų miltai skiriasi nuo javainių miltų savo struktūra, jums teks kūčiukus individualiai sukočioti, kaip rutuliukus savo delnuose. Ši tešla nebus tąsi ir iš jos neįmanoma suformuoti volelių. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sukočiotus kūčiukus ant skardos ir įdėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Šie kūčiukai keps truputėlį ilgiau, nei įprasti javainių kūčiukai. Sekite kepimo eigą ir parudavusius kūčiukus apvartykite medine mentele, kad pilnai iškeptų. Skanių, sveikų ir linksmų Jums Šv. Kalėdų!!!