Iš miltų ir vandens bei druskos užminkykite tešlą. Ją plonai iškočiokite. Su norima formele pasidaryti apvalius blynelius. Įdarui aguonas nuplaukite, nuplikykite karštu vandenius ir išbrinkinkite. Galima pertrinti su trintuve (blenderiu). Ant jų uždėkite po šaukštelį aguonų ir pusę šaukštelio cukraus, tada užlenkę kraštus suspauskite. Koldūnus virkite truputį pasūdytame vandenyje. Išvirusius koldūnus skaniausia valgyti su saldžiu aguonų pienu, kurį mano šeima gamina tik Kūčių dieną. Valgomi ir karšti, ir šalti. Skanaus!
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aguonų
100 gramų cukraus
2 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų ir vandens bei druskos užminkykite tešlą. Ją plonai iškočiokite. Su norima formele pasidaryti apvalius blynelius. Įdarui aguonas nuplaukite, nuplikykite karštu vandenius ir išbrinkinkite. Galima pertrinti su trintuve (blenderiu). Ant jų uždėkite po šaukštelį aguonų ir pusę šaukštelio cukraus, tada užlenkę kraštus suspauskite. Koldūnus virkite truputį pasūdytame vandenyje. Išvirusius koldūnus skaniausia valgyti su saldžiu aguonų pienu, kurį mano šeima gamina tik Kūčių dieną. Valgomi ir karšti, ir šalti. Skanaus!