Krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais, įtrinti smulkintais česnakais, paukštienos prieskoniais. pipiriukais bei truputėliu druskos, kuo sūresnė šoninė, tuo mažiau druskos dėti.
Šoninę supjaustyti kiek įmanoma plonesnėmis juostelėmis, kuo ploniau, tuo skaniau paskrunda. Imti kalakutienos gabaliukus ir juos apsukti dviem šoninės juostelėmis ir persmeigti pagaliuku, kad laikytųsi.
Padarytus suktinukus dėti ant grotelių ir kepti, kol gražiai apskrus, nereikia kepti per ilgai, tada paukštiena bus sultingesnė. Patiekti galima su ryžiais, tačiau puikiai tiktų ir su svogūniuku ir duonyte.
Skanaus!
Autorius: Auksė
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
700 gramų vištos filė (tiks ir kalakutiena)
200 gramų kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (paukštienai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais, įtrinti smulkintais česnakais, paukštienos prieskoniais. pipiriukais bei truputėliu druskos, kuo sūresnė šoninė, tuo mažiau druskos dėti.
Šoninę supjaustyti kiek įmanoma plonesnėmis juostelėmis, kuo ploniau, tuo skaniau paskrunda. Imti kalakutienos gabaliukus ir juos apsukti dviem šoninės juostelėmis ir persmeigti pagaliuku, kad laikytųsi.
Padarytus suktinukus dėti ant grotelių ir kepti, kol gražiai apskrus, nereikia kepti per ilgai, tada paukštiena bus sultingesnė. Patiekti galima su ryžiais, tačiau puikiai tiktų ir su svogūniuku ir duonyte.