Taigi, jei norite kažko labai paprastai paruošiamo, bet neregėto - štai jums receptas...
Užverdame vandenį (apie 1 litrą), pasūdom arba įmetame sultinio kubelį, supilam kruopas ir intensyviai maišom, kol masė pasidarys klampi. Tada dar padidinam ugnį ir 15 min. verdam, nepamiršdami pamaišyti. Tada įdedame sviestą, tarkuotą Parmezano sūrį, viską išmaišome ir suverčiame į stačiakampę formą, maždaug 15 cm pločio. Sulyginam viršų, kad košė susipresuotų. Kišame į kamerą ar šaldytuvą, prislegiam kuom nors ir atšaldom. Atšaldžius, išverčiam ant lentelės. Supjaustom pailgom juostelėm, kad skerspjūvy maždaug gautus kvadratas. Kiekvieną juostelę perveriam mediniu iešmeliu ir apkepam svieste, keptuvėje arba grilyje.
Papildomai siūlau pasigaminti šiuos padažiukus: 1. Pakepiname svogūną su kumpiu ar lašinukais, įdedame šaukštą grietinės, keturis šaukštus pomidorų padažo, įberiame baziliko ar petražolių. 2. Imame šviežią agurkėlį, jį sutarkuojame, dedame kelis didelius šaukštus grietinės, majonezo šaukštelį, įspaudžiame kelias galvutes česnako, paberiame druskytės.
Labai tinka prie mėsos kepsnių, su apkepintais riešutais ar salotomis. Skanus tiek saltas, tiek pašildytas.
Autorius: elinda
INGREDIENTAI:
1 litras vandens
100 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
šiek tiek prieskonių
300 gramų kuskuso (kruopos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Taigi, jei norite kažko labai paprastai paruošiamo, bet neregėto - štai jums receptas...
Užverdame vandenį (apie 1 litrą), pasūdom arba įmetame sultinio kubelį, supilam kruopas ir intensyviai maišom, kol masė pasidarys klampi. Tada dar padidinam ugnį ir 15 min. verdam, nepamiršdami pamaišyti. Tada įdedame sviestą, tarkuotą Parmezano sūrį, viską išmaišome ir suverčiame į stačiakampę formą, maždaug 15 cm pločio. Sulyginam viršų, kad košė susipresuotų. Kišame į kamerą ar šaldytuvą, prislegiam kuom nors ir atšaldom. Atšaldžius, išverčiam ant lentelės. Supjaustom pailgom juostelėm, kad skerspjūvy maždaug gautus kvadratas. Kiekvieną juostelę perveriam mediniu iešmeliu ir apkepam svieste, keptuvėje arba grilyje.
Papildomai siūlau pasigaminti šiuos padažiukus: 1. Pakepiname svogūną su kumpiu ar lašinukais, įdedame šaukštą grietinės, keturis šaukštus pomidorų padažo, įberiame baziliko ar petražolių. 2. Imame šviežią agurkėlį, jį sutarkuojame, dedame kelis didelius šaukštus grietinės, majonezo šaukštelį, įspaudžiame kelias galvutes česnako, paberiame druskytės.
Labai tinka prie mėsos kepsnių, su apkepintais riešutais ar salotomis. Skanus tiek saltas, tiek pašildytas.