INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių
- 2 vienetai svogūnų
- 150 gramų kiaulienos kumpio
- 250 gramų kiaulės lašinių
- 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nuskusti, išvirti, permalti ir ataušinti. Sudėti trynius, miltus, druską ir suminkyti tešlą.
Svogūnus, lašinukus ir kumpį smulkiai supjaustyti, kartu pakepinti aliejuje, atvėsinti.
Iš bulvių tešlos daryti nedidelius rutuliukus, į kiekvieno vidų įdėti truputį įdaro, padarytus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirti.
Patiekiant aplieti ištirpintu sviestu.
REKLAMA